Bag om manigrip

Historien om Manigrip

Founders af Manigrip

Fra studerende til iværksættere

Manigrip blev etableret i sensommeren 2017 af Henrikke Kylén Pedersen og Thomas Solgaard. Ideen var dog ikke ny for de to iværksættere.

Rejsen startede allerede i 2016 da de stod overfor et eksamensprojekt i faget Interaktionsdesign på Aarhus Universitet sammen med medstuderende Sune Monrad Lindhardt og Kenneth Stie Pedersen. De var enige i, at de ville lave et projekt, der ikke alene skulle kunne hjælpe, men også sikre livskvaliteten hos patienter med kroniske sygdomme. 

Da de erfarede, at gigt er den mest udbredte kroniske sygdom i Danmark blev det klart, at her kunne der gøres en reel forskel. Gennem samtaler med en fokusgruppe sporede de sig ind på, hvad der manglede på markedet for hjælpemidler. Henrikke og Thomas så en stor efterspørgsel på et hjælpemiddel, der var simpelt og alsidigt men samtidig stilrent og klassisk af udseende. Derudover var der ingen eller få hjælpemidler, der kunne understøtte forskellige kreative interesser som eksempelvis at hækle, male eller lignende. 

Eksamensprojektet voksede og efter fagets afslutning stod de med en opfordring til at tage projektet videre. Og hermed opstod Manigrip. Det kommende år gik med yderligere research, fokusgrupper og en videre udvikling af selve grebet. 

Priser og nomineringer

I efteråret 2017 var Manigrip nomineret til CareWare-Next Ideprisen og vandt derudover prisen Best Healthtech Product Award til University Startup World Cup. 

I 2018 valgte Henrikke og Thomas at tage praktik i egen virksomhed og fik i den forbindelse lokale i Studentervæksthus Aarhus. Her blev de første prototyper udviklet, nu i samtale med Manigrips faste ekspertpanel bestående af Charlotte Secher Jensen og Lisbeth Oxholm Snede. Læs mere om ekspertpanelet her.

I efteråret 2019 deltog Manigrip i AAL Forum og vandt deres Citizen Accelerator Award.

Manigrips filosofi

Aftensmad

Manigrip ønsker at starte en revolution. Vi ønsker at ændre hvordan hjælpemidler udvikles og hvad du kan kræve af et hjælpemiddel.

Vi ønsker at give dig en samlet løsning, som du nemt kan have med dig både i hjemmet og på farten. Vores Wini-grebs alsidighed skal være med til at åbne for en lang række aktiviteter, som ellers kan være belastende for dine hænder. Wini-grebets funktion som ekstra gribeflade til smalle objekter muliggør eksempelvis en mere behagelig brug af langt de fleste typer bestik samt pensler, hæklenåle og andre midler til kreativ udfoldelse. 

Udover at give dig et hjælpemiddel, som kan give dig et bedre greb, så ønsker vi samtidig at bryde med ideen om, at et hjælpemiddel skal være grimt eller kedeligt. 

Wini-grebets stilrene design er bygget op omkring materialer i god kvalitet og er indbydende uanset om du har nedsat mobilitet i hænderne eller ej. Vi ønsker at give dig en følelse af selvforkælelse, når du bruger Wini. 

Manigrip håber, at kombinationen af Winis lækre design og alsidige muligheder kan være med til at optimere din livskvalitet og give dig muligheden for at leve dit liv kompromisløst.

Vi har udviklet Wini med patientens oplevelse i højsædet. Helt fra start har det derfor været meget vigtigt for os at finde ud af, hvad du ønsker og kræver. 

De første skridt på rejsen var derfor at finde ud af, hvad der manglede på markedet. Vi har derfor haft mange samtaler med fokusgrupper, lokalforeninger, ergoterapeuter og særligt vores ekspertpanel for at sikre, at grebet lever op til jeres forventninger og behov. Vi har derudover fået feedback fra 120 deltagende gigtramte i enten interviews, tests eller spørgeskemaer. 

Vi har søgt at imødekomme flest mulige behov med vores endelige design. Dog tror vi, at kun sammen kan vi blive bedre så vi vil meget gerne høre om dine ideer.

Hos Manigrip tager vi vores alle sammens klima seriøst. Derfor forsøger vi hele tiden at tage den klimavenlige beslutning. 

Vi ved godt, at der generelt bliver produceret for mange produkter i plastik og med en kort holdbarhed, som ender med at forurene vores planet. Vi håber derfor, at vi ved at dække en bred vifte af muligheder med vores simple og alsidige Wini-greb, kan være med til at minimere behovet for andre hjælpemidler. Wini er designet til at kunne holde til lidt af hvert og vil derfor kunne være med dig i lang tid. 

Manigrips Wini-greb kommer i en bæredygtig papemballage, som er FSC mærket. Vi har brugt lang tid på, at udvælge en emballage, som både lever op til vores kvalitets- og klimamæssige krav. 

På længere sigt håber vi på at indføre en form for genbrug, hvor gamle greb kan sendes retur. Det gamle greb vil derefter blive rengjort og genbrugt. Selvom det er et tiltag, som ligger et sted ude i fremtiden, så er det et tiltag, som vi brænder for. Sammen kan vi bidrage til et bæredygtigt produkt.