Bevilling af hjælpemidler

Hånd holder produkt med tandbørste

Hvis du har brug for et hjælpemiddel, kan du ansøge om bevilling af hjælpemidler fra din kommune eller din region, afhængigt af hvilket hjælpemiddel du har brug for. Dette indlæg giver en kort præsentation af, hvordan en bevillingsproces can se ud.

Bevillingsprocessen

Først og fremmest kan du starte med at kontakte din lokale hjælpemiddelcentral, din læge, ergoterapeut eller en anden sundhedsperson for at få en vurdering af dit behov for et hjælpemiddel. De kan hjælpe med at vurdere dit behov og skrive en henvisning til kommunen eller regionen, som du skal sende sammen med din ansøgning om bevilling.

Du kan ansøge om bevilling til hjælpemidler online på kommunens eller regionens hjemmeside, eller du kan kontakte dem direkte. I ansøgningen skal du beskrive dit behov.

Når kommunen eller regionen har modtaget din ansøgning, vil de foretage en vurdering af dit behov og din situation. Hvis du opfylder kriterierne, vil du modtage en hel eller delvis bevilling til det ønskede hjælpemiddel.

Husk på, at ventetiden på en bevilling kan variere afhængigt af typen af hjælpemiddel og din kommune eller region. Hvis du har brug for mere information eller hjælp til ansøgningsprocessen, kan du kontakte kommunen eller regionen direkte.

3 tips til bevillingsansøgningen

Hvis du vil ansøge om bevilling af hjælpemidler, er det vigtigt at skrive en klar og præcis ansøgning, som beskriver dit behov for hjælpemidlet. Her er nogle tips til din ansøgning:

  1. Beskriv din sygdom og hvordan det påvirker dit daglige liv. Det er vigtigt at give en detaljeret beskrivelse af, hvordan din sygdom påvirker din evne til at udføre daglige aktiviteter og hvad dine behov er.
  2. Forklar, hvorfor du har brug for et hjælpemiddel og hvordan det vil hjælpe dig i din dagligdag. Beskriv, hvordan et hjælpemiddel vil forbedre din livskvalitet og hjælpe dig med at udføre daglige opgaver.
  3. Du kan eventuelt angive, hvilket hjælpemiddel du ønsker at få bevilling til og hvorfor. Hvis du har modtaget rådgivning fra en ergoterapeut eller en anden sundhedsfaglig, så inkluder også det. Du kan også vælge at skrive din ansøgning mere bredt og fokuserer mere på de udfordringer du oplever i hverdagen. Det kan være at dit behov kan løses af forskellige hjælpemidler, så overvej, hvad der er bedst for din situation.
  4. Hav tålmodighed og stå ved dine behov! Bevillingsprocessen kan være lang og frustrerende. Dine behov vil blive kritisk bedømt og det er derfor vigtig at du er stædig, vedholdende og står ved dit behov.
  5. Hvis det hjælpemiddel, som du gerne vil søge bevilling om, gavner din arbejdsevne på din arbejdsplads, så prøv at ansøge om bevillig gennem dit job. Der kan behandlingsprocessen være en del kortere.

Er der andre muligheder? 

En bevillingsproces kan være langsom og man er ikke garanteret at man kan få sit ønskede hjælpemiddel. Derfor har vi hos Manigrip betalingsløsningen AnyDay, som giver dig mulighed for at dele din bestilling op i 4 lige store bidder. Det koster 0 kr. i gebyr og renter – dem tager vi os nemlig af. At opdele betalingen er ikke nødvendigvis det rigtige for alle, men for nogle kan det gøre købet af et mindre hjælpemiddel lidt mere overskueligt.

Hjælpemidlet Wini

Læs mere om vores hjælpemiddel Wini – et greb, der gør det nemmere at holde om små ting. Wini er en grebsforstørrer, som du kan bruge til at forstørre overfladen på små og smalle genstande som f.eks. bestik, pensler, tandbørst, hæklenålen – ja faktisk er det næsten kun fantasien, der sætter grænser! 

Med en elektronisk dreven lukkefunktion er Wini perfekt at have med på farten, da man nemt og ubesværet kan bruge den på forskellige genstande. 

Læs mere om Wini her

en_GBEN