Gigt i hænderne: Wini er en hjælpende hånd i Sannes hverdag

Patient information
Ung kvinde ved navn Sanne
Bosat i Danmark
Gigt i hænderne samt Systemisk lupus erythematosus
Har fået bevilling til Wini gennem Bornholms Regionskommune

I en hverdag præget af udfordringer, har Wini vist sig at være en livsforandrende ledsager for en kvinde ved navn Sanne. Nedenunder kan du læse, hvordan Wini har forbedret hendes livskvalitet og gjort, at hun nu ser muligheder frem for begrænsninger. 

Dagligdagens udfordringer med gigt i hænderne

Sanne lever til hverdag med gigt i hænderne, som har resulteret i hyppige smerter. Udover smerterne i forbindelse med hendes gigt, har Sanne også systemisk lupus erythematosus. Denne sygdom er en kronisk, tilbagevendende betændelsessygdom i bindevævet, som kan medføre symptomer fra mange organsystemer som hud, bevægeapparatet, blodårer og nyrer. Mange får inflammation i leddene, hvor sygdommen flytter sig fra led til led. Disse kroniske sygdomme har gjort, at Sanne har haft besvær ved f.eks. at børste sine tænder, spise måltider og sætte sin mobil til opladning. 

Specielt måltider har givet hende problemer, og hun har følt sig meget begrænset til, at opholde sig i hjemmet til hverdag, for at få den personlige hjælp hun har brug for. 

Livet med Wini uden begrænsninger

Siden Sanne modtog Wini, har hun udnyttet grebet til sit fulde potentiale. Hun bruger både grebet derhjemme til hverdagens gøremål, men har den også altid i tasken på farten, så hun ikke føler sig begrænset til at blive hjemme. 

Sanne nævner, at Wini hjælper hende med at børste sine tænder, rense ørerne og selv en smal genstand som en tandstik, kan hun bruge Wini til. Hun bruger også Wini til at lægge makeup, toiletbørsten, spise sin morgenmad og andre måltider. Med Wini’s hjælp har hun også kunne finde sin mere kreative side frem. Wini hjælper hende med at skrive med kuglepen, tegne, bruge papirudskæreren og køkkenredskaber til madlavning. 

Sanne har også overrasket os, ved at vise os at Wini kan assistere med at sætte telefon og computer til opladning. Den kan endda bruges til at bygge med Lego med. 

Sanne er så heldig at have fået bevilliget et sæt med to greb, så hun både kan have en på badeværelset og en i køkkenet. Derudover gør det også, at hun har et greb til både kniven og gaflen, når hun skal spise. 

En multifunktionel følgesvend

I vores samtale med Sanne uddyber hun, hvad hendes yndlings egenskaber ved Wini er. Hun fremhæver, at det skaber glæde for hende, at hun ikke skal have flere forskellige hjælpemidler i køkkenskuffen. Hun værdsætter meget, at Wini er multifunktionel. Hun pointerer også, at den holder strøm i flere dage, og at hun selv kan flytte og rengøre Wini. Hun beskriver, at det giver hende stor værdi, at hun selv nemt kan holde den hygiejnisk.

Livsglæde og frihed

Afslutningsvis er vi meget nysgerrige efter at høre om Wini virkelig har gjort en forskel for hende. Har den forbedret hendes livskvalitet og skabt den livsglæde, vi ønsker at kunne give hende og andre patienter? 

Hun forklarer, at hun ikke føler sig bundet til at blive hjemme, og er ikke længere afhængig af hjælp fra andre på samme måde. Sanne oplever færre smerter i sine hænder, og hun føler, hun kan meget mere. Hun er mere selvkørende og selvhjulpen, og det har mindsket de hverdagsfrustrationer hun før havde. 

Hun glæder sig over, at kunne hjælpe sin mand mere, og dermed føler hun mere ligeværdighed i sit ægteskab. 

Til sidst fortæller hun, at hun nu bedre kan overskue flere ting på en dag. Hverdagens gøremål føles ikke som projekter, men er mere overskuelige. 

Kort fortalt er Sanne blevet mere glad i hverdagen, har fået mere energi og mental overskud – også socialt, efter hun har fået Wini. Det gør, at hun kommer mere ud blandt andre, fordi hun nemt kan have Wini med i tasken, da den ikke fylder meget. 

“Ville du anbefale Wini til andre?” – er vores sidste spørgsmål. 

“Ja, helt klart. Livskvaliteten højnes”.

en_GBEN