Om Manigrip

Vi er en dansk startup, der er specialiseret i at designe og producere hjælpemidler af høj kvalitet, som skal være med til at forbedre livet for mennesker med nedsat funktion i hænderne.

MØD TEAMET

Manigrip drives med passion af et team, der hver dag arbejder for at skabe forbedret livskvalitet.

Portræt af founder

Adm. direktør og co-founder

Henrikke Kylén Pedersen

+45 24 84 68 03

Portræt af founder

Direktør og co-founder

Thomas Solgaard

+45 61 66 32 25

Vores mission

 

Vores mission er, at hjælpe personer med nedsat håndfunktion til et bedre liv gennem værdifulde hjælpemidler. Vi skaber inkluderende design, som giver alle, uanset sygdom, bedre muligheder for at fortsætte livet upåvirket.

Gennem inklusion og flot design, tror vi på, at Wini kan øge livskvaliteten og gøre livet en lille smule nemmere. Vores produkter skal ubesværet passe ind i ethvert hjem og samtidig være nem at have med på farten. 

I Manigrip ønsker vi, at patienter er stolte af at bruge deres hjælpemidler. Vi vil gerne være med til at skabe et syn på hjælpemidler: hjælpemidler er for de målrettede og viljestærke.

MØD EKSPERTPANELET

Vi har allieret os med et fast ekspertpanel for at sikre kvaliteten på alt fra produkt til emballage.

Ergoterapeut

Kirsten Charlotte Pedersen

Kirsten er uddannet ergoterapeut og er idag privatpraktiserende ergoterapeut. Hun har gennem flere års ansættelse i det offentlige og dernæst det private specialiceret sig indenfor håndterapi og har desuden udgivet fagbøger om emnet. Sammen med hendes mand har de i deres virksomhed, K.C. Pedersen, udviklet og fremstillet forskellige produkter til både genoptræning og hjælpemidler.

Læs mere om Kirsten her

Ergoterapeut

Karina Olsen

Karina er privatpraktiserende ergoterapeut og arbejder via aktivitetsvidenskab med at hjælpe mennesker til at finde meningsfulde løsninger på hverdagens problemer, så man kan være så selvhjulpen som mulig i sit liv. Og det lige præcis ud fra den motivation og de ressourcer den enkelte har, for det er kun sig selv, som ved hvad der er vigtigt og skaber livskvalitet.

Læs mere om Karina her

Patientekspert

Charlotte Secher Jensen

Charlotte har leddegigt, fibromyalgi og slidgigt. I 2015 vandt hun EULARs Edgar Stene essaykonkurrence og skriver flittigt fangende tekster om livet med gigt. Hun er er administrator af forskellige gigtnetværk. Til hverdag fleksjobber hun som regnskabsassistent i en mindre virksomhed.

Patientekspert

Lisbeth Oxholm Snede

Lisbeth har leddegigt og andre følgesygdomme. Til hverdag er hun blogger for Livet Med Gigt og Leddegigtportalen. Hun er også Co-founder og co-direktør for nonprofit organisationen Patient in Focus. Tidligere har hun været konsulent for Defactum og Koncern HR, med fokus på patientinddragelse.

Læs mere om Patient in Focus her

Patientinddragelse i fokus

Mød en del af vores ekspertpanel, og hør hvordan vi i Manigrip anvender patientinddragelse til at skabe optimale hjælpemidler.

ESG

En holistisk virksomhed

Vi anvender ESG som et beslutningsgrundlag i virksomheden. Det betyder at vi altid har disse tre grundsøjler i mente: miljø, social, ledelse. Disse bundlinjer danner grundlag for en simpel analyse, hvorfra vi træffer beslutninger om produkter og forretning.

FN’s verdensmål

Bæredygtighed og socialt ansvar

I Manigrip vil vi gerne tage et samfundsansvar, derfor arbejder vi med FN verdens mål, og bestræber os efter at få inkorporeret forskellige former for bæredygtighed i vores virksomhed.

Verdens mål nr. 3.4

Vores produkt er designet og produceret med henblik på at skabe bedre trivsel og bedre mental sundhed for patienter med nedsat funktioner i hænderne. Vi har specialiseret os i gigtpatienter og deres udfordringer med hjælp fra vores ekspertpanel. Produktet er også rettet mod andre patienter med nedsat funktion i hænderne. Herunder fx Parkinson, Sclerose, Rygmavskader.

Vi har været så heldige at få en helhedsvurdering af vores ekspertpanel og andre patienter, der bruger Wini til hverdag. Vi ser og hører at grebet forbedrer deres livskvalitet, fordi de føler sig mere uafhængige af andres hjælp og dermed giver grebet dem mere frihed. Tilfredsheden blandt vores kunder er stor, hvilket man kan læse mere om inde under ‘Testimonials’ fra eksperter og patienter.

Manigrip er sat i verden for at skabe bedre hjælpemidler, som giver større fleksibilitet og bedre vilkår for selvhjælp, noget som hænger unægteligt sammen med livskvalitet og mental sundhed.

Verdens mål nr. 8.2

Produktet Wini er et innovativt patenteret elektronisk greb, som tilbyder en multifunktionel løsning for patienter med nedsat håndfunktion. Det gør at patienter kan bruge grebet på mange objekter i forskellige størrelser. Lige fra køkkenredskaber, tandbørsten, vatpinde til pensler,hæklenåle og skriveredskaber. 

Produktet er blevet udviklet med henblik på at skabe en langvarig og holdbar løsning for patienter både i privatlivet og på jobbet. 

Det kan skåne kroppen at anvende ergonomiske hjælpemidler, så tidligt som muligt i et sygdomsforløb, og dermed gøre det muligt at blive på arbejdsmarkedet længere. Derfor arbejder vi med institutioner og kommunernes ergoterapeuter for at sprede kendskab til Manigrip.

Vi har fokus på at hjælpe patienter med at fortsætte deres liv så uændret som muligt efter diagnosering – også på arbejdspladsen.

 

Verdens mål nr. 8.5

Arbejdspladsen skal være et trygt og behageligt sted at være. Udover at vi gerne vil hjælpe med at fremme den generelle trivsel for samfundet, prioriterer vi også trivslen på arbejdspladsen. De samme ambitioner har vi også for vores samarbejdspartnere og leverandører. Medarbejdernes arbejdsvilkår skal være i orden, og derfor har vi også valgt leverandører i Danmark, så vi har et fuldt overblik over værdikæden. Vi har besøgt vores leverandører flere gange og har jævnligt kontakt med dem. Vi har oplevet en gennemsigtighed og ærlighed over for os, som har dannet et stærkt indtryk af medarbejdsvilkårene, og hvordan de trives på arbejdspladsen.

Vi stræber efter at være inkluderende og motiverende overfor hinanden, vores medarbejdere, samarbejdspartnere og leverandører udansat køn, etnicitet og religion.

Verdens mål nr. 12.6 

Manigrip er en mindre virksomhed, og derfor fører vi ikke flere former for rapportering i øjeblikket, men ikke desto mindre prioriterer vi at arbejde med bæredygtighed og får det løbende inkorporeret i vores virksomhed. 

Wini er fremstillet af TPE plast, som er miljøvenligt, ikke-giftigt og samtidig behageligt. Det er et materiale i høj kvalitet, som er stærk og levedygtig.

Hvis der skulle forekomme fejl og mangler, er Wini designet til at kunne repareres og dele kan erstattes i produktet for at forlænge levetiden. Plastikken kan omsmeltes og genbruges.

Vi er opmærksomme på, at så længe man producerer og sælger produkter, er vi aldrig 100% bæredygtige, men vi prøver så vidt muligt at skabe solide og levedygtige produkter, som patienter kan have i mange år. 

Vores leverandører er danske virksomheder, og det har vi valgt af flere grunde. Først og fremmest, vil vi gerne prøve at mindske vores miljøaftryk og have et mindre CO2 regnskab. Med leverandører i Danmark, skal vi ikke rejse særlig langt for at besøge dem. Det gør også at vi rejser mindre og har kortere afstand til leverandørerne. Vores emballage er også leveret af en dansk leverandør, og den er lavet af FSC- mærket pap. Hele emballagen kan sorteres som papaffald og dermed genanvendes.

Fra studerende til iværksættere

Rejsen startede allerede i 2016 da de stod overfor et eksamensprojekt i faget Interaktionsdesign på Aarhus Universitet sammen med medstuderende Sune Monrad Lindhardt og Kenneth Stie Pedersen. De var enige i, at de ville lave et projekt, der ikke alene skulle kunne hjælpe, men også sikre livskvaliteten hos patienter med kroniske sygdomme. I 2018 valgte Henrikke og Thomas at tage praktik i egen virksomhed og fik i den forbindelse lokale i Studentervæksthus Aarhus. Her blev de første prototyper udviklet, nu i samtale med Manigrips faste ekspertpanel bestående af Charlotte Secher Jensen og Lisbeth Oxholm Snede.

Læs mere om os

 

Humanistiske iværksættere vælter ud af universitetet: ”Det menneskelige fokus er bare sindssyg vigtigt, når man laver nye virksomheder”

 

”I et rum med kvindelige iværksættere, oplever jeg, at der også bliver talt om de svære ting og ikke kun om, hvor godt det går”

 

Unge iværksættere lærer at dokumentere impact

 

Studerende og iværksættere eller iværksættere og studerende?

 

Medvirkende i KvindeKompagniets podcast: Henrikke Kylén Pedersen, Manigrip

 

Iværksætterier er rykket i køkkenet

 

Nyt hjælpeværktøj til gigtpatienter blev udviklet med 3D-print

 

Aarhus skaber iværksættere i verdensklasse: Start-up ønsker at forbedre livskvaliteten