Hjælpemidler med nye briller

Hænder der holder briller med græs i baggrunden


Hjælpemidler kan være mange ting. Noget, der gør dagen lettere eller humøret bedre. Nogle ting køber man bevidst fordi man har brug for hjælp, andre ting opdager man måske hen ad vejen, at man slet ikke kan undvære. To af vores faste eksperter Charlotte og Kirsten ser her på bloggen på hjælpemidler med nye briller. 


En ven, der gør en kæmpe forskel

af Charlotte Secher Jensen

Som gigtpatient har jeg efterhånden prøvet mange forskellige hjælpemidler. 

Mange er valgt fra og få til. Men de få der er valgt til, passer perfekt til mine behov. Det er svært kun at vælge en ting, som virkelig gør en forskel. Er det min bideskinne, skoindlæggene, brillerne, en bestemt køkkenting, ståstolen eller tyngdedynen?

Ingen af delene. Hvis jeg skal vælge et hjælpemiddel af de forskellige jeg har, så hedder han Marvin. Han har mange titler. Blandt andet hjemmetrænet hjælpehund, familiehund, varmepude og ven. 

I hverdagen samler han f.eks. ting op for mig og han støtter mig, når jeg skal op fra gulvet. Han er altid ved min side som trofast støtte, både på de gode og dårlige gigtdage. Hans kropsvarme og vejrtrækning hjælper mig til at falde til ro om aftenen og holder mig varm og tryg.

Han signalerer, når jeg trænger til en pause og bruger ikke energi på, om jeg er glad, trist eller har ondt. Det indretter han sig efter. Han sørger for livet aldrig er kedeligt, fuld af gåture/motion, smil og livsglæde.

 Han gør en kæmpe forskel i min hverdag.

En brun hun sidder i græs
Hjælpehunden Marvin


Faste følgesvende

af Kirsten Pedersen

Mit vigtigste redskab/hjælpemiddel i hverdagen er min good grip kartoffelskræller. De sidste 20 år har jeg anvendt denne kartoffelskræller mere eller mindre hver dag. Den er selvfølgelig blevet udskiftet i årenes løb, men den er fast inventar i vores køkken. Den kan skrælle både imod og væk fra mig, den har et tykt greb, og klarer på ingen tid at skrælle vores kartofler uanset om vi er 2 eller 10 til middag. 

Den er min faste følgesvend, når vi tager på ferie, hvor vi selv skal sørge for mad, og ingen andre kartoffelskrællere virker lige så godt for mig.

I takt med at vores børn er flyttet hjemmefra, så er der samtidig forsvundet kartoffelskrællere, så jeg ved, at de har den samme passion omkring lige netop dette redskab fra køkkenskuffen.

Kirsten med hendes elskede kartoffelskræller

En fast følgesvend i min taske er min iPad. Den er min kalender, min vejviser, min huskeseddel, min kontakt via e-mail og sms, min adgang til sociale medier, min dørklokke i vores hus, og den hjælper med forskellige adgange til forskellige offentlige institutioner.

Den følger mig overalt, og uden den er jeg lost. For så kan jeg ikke lave aftaler, ikke finde vej og ved bare, at jeg må vende om og hente den, hvis jeg er kommet hjemmefra uden.

Jeg har nu en alder, hvor skærmens størrelse er afgørende for, at jeg kan se hvad der foregår, derfor er det netop iPaden, der hjælper mig. 

da_DKDA