Hvorfor hedder vores hjælpemiddel Wini?

Du har måske bemærket, at vores hjælpemiddel hedder Wini. Måske har du også tænkt over hvorfor? Der er nemlig en helt særlig grund til, at Wini blev navnet på vores første produkt! 

Da Manigrip var helt nyt søgte vi alt den viden vi kunne få omkring gigt. Vi var heldige at få et møde hos SANO nær Aarhus, som er et ud af tre behandlingssteder i Danmark for personer med skulder- og ledsmerter (blandt andet gigt). 

Her mødte vi en gruppe af gigtpatienter, som skulle hjælpe os med at forstå, hvordan gigt påvirker kroppen og ens hverdag. 

Det var her vi mødte Winnie. Winnie var en kvinde, midt i 70’erne, der sammen med sin mand boede i Aarhus. Winie havde levet med gigt og gigtens besværligheder stort set hele hendes liv, særligt fordi hun var vokset op i en periode, hvor man eksperimenterede med forskellige gigtkure, eksempelvis guldkuren, hvor man fik sprøjtet guld ind i blodårene. Bivirkningerne havde sat sine spor og hendes fingre var meget krogede. 

Gigtens spor skabte mange besværligheder i Winnies hverdag, hvilket hun ikke var bleg for at fortælle om. Hun viste os samtlige af de hjælpemidler, som hun var afhængig af i hendes hverdag. Winnie pointerede, hvordan alle hjælpemidlerne var grimme og der var alt for mange forskellige typer, på trods af, at hun stadig blev nødt til at være kreativ for at hverdagen kunne hænge helt sammen. Hun havde selv måtte opfinde kreative løsninger på eksempelvis at blive ordenligt tør efter et bad eller opvridningen af en karklud. 

Winnies indsigter om hverdagen med gigt var en af de mest inspirerende øjeblikke, i Manigrips opstart, som har været med til at forme, hvordan vi tilgår ideen om hjælpemidler. Det skal være pænt, funktionelt og passe ind i dagligdagen. Winnies gåpåmod, trods udfordringer, gav os lysten og modet på at udvikle Manigrips hjælpemiddel. 

Da vores hjælpemiddel skulle navngives, føltes det helt rigtigt at opkalde vores produkt efter en af vores første møder med gigten og en af vores største inspirationskilder. 

Og det er derfor vi har valgt at sende en kærlig hilsen til Winnie, med vores produktnavn: Wini. 

da_DKDA